Moğolistan’ın Altanbulag sınır kapısı 23 Şubat'ta normal faaliyetine dönecek

18 Şubat 2021

Moğolistan Kabinesinin 17 Şubat'taki haftalık olağan toplantısında, 23 Şubat 2021 tarihinden itibaren Selenge aimag'daki Altanbulag kara yolu araç sınır geçiş kontrol noktasının tüm faaliyetlerine normal şekilde devam etmesi yönünde karar alındı.

Sınır geçiş noktaları, her türlü malın yük araçlarının hareketine açılacaktır. Yabancı yük sürücüleri, nihai varış noktasına bağlı olarak yurtiçi nakliye firmaları tarafından teslim alınmak üzere römorklarını gümrükleme ve denetim bölgesine bırakmak zorunda kalacaklar. Bu itibarla, çekici değişimi yoluyla römorklar sınır kapısından ülke içindeki son varış noktasındaki gümrük sahasına taşınacaktır.

COVID-19 salgını nedeniyle, Altanbulag sınır kontrol noktası şu anda sınırlı bir rejim altında faaliyet gösteriyor ve yalnızca ilaç, tıbbi malzeme ve gıda maddelerinin sınır ötesi nakliyesine hizmet ediyor.

Ayrıca Bayan-Ulgii aimag'daki Tsagaannuur kara yolu sınır kapısı ve Dornod aimag'daki Ereentsav demiryolu sınır kapısı, 23 Şubat'tan itibaren hayvan yemi taşımacılığına açılacak.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/253951

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği