Yunanistan Başbakanı Mitsotakis Koronavirüse Karşı Yeni Tedbirleri Duyurdu

02 Kasım 2020

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis koronavirüs salgınına karşı 3 Kasım 2020 Salı günü saat 06.00’dan itibaren 1 ay süreyle geçerli olacak yeni kısıtlamaları açıklamıştır.

Bu çerçevede, ülke koronavirüse karşı sağlık güvenliği ve koruması açısından önceki dört bölge yerine "Gözetim" ve "Yüksek Risk" kuşağı olarak ikiye ayrılmıştır. Gözetim kuşağı, bugüne kadar daha az vaka görülen illeri kapsamakta olup, bu illerde kapalı ve açık alanlarda maske zorunluluğu, gece 12.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı, kamu ve özel sektörde %50 evden çalışma ve üniversitelerde uzaktan eğitim kısıtlamaları geçerli olacaktır.

Yüksek Risk kuşağı ise, Kuzey Yunanistan ve Attiki Bölgesi dahil şimdiye kadar turuncu ve kırmızı olan bütün bölgeleri kapsamaktadır. Yüksek Risk kuşağında, Gözetim kuşağında geçerli tedbirlere ilaveten, evlere paket servis hariç bütün restoranlar geçici olarak kapatılmıştır. Ayrıca, barlar, gece klüpleri, kafeteryalar, sinemalar, tiyatrolar, müzeler ve kapalı spor salonları da 1 ay süreyle kapatılmıştır.

Başbakan Mitsotakis açıklamasında, yaşanan ilk karantinadan farklı olarak bu defa vatandaşların gece yasakları haricinde serbest dolaşacaklarını, ayrıca matbu ya da SMS ile bir sokağa çıkış iznine gerek olmadığını belirtmiştir. Ayrıca, mevcut durumda iller arasında seyahat etmekte mümkündür.

Başbakan Mitsotakis, salgın nedeniyle günlük yaşamın tamamen dondurulmasının sözkonusu olmadığını, global karantinanın en son çare olacağını, zira bunun ekonomiyi ve toplumsal yaşamı zorlayacağını vurgulamıştır.     


Kaynak: https://www.amna.gr/en/article/501460/One-month-extra-restrictions-in-effect-as-of-Tuesday-restaurants--coffee-shops-to-close-nationwide
   
Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği