Yunanistan'da 24 Saatlik Genel Grev

24 Eylül 2019

Yunanistan’da bugün gerçekleştirilen 24 saatlik genel grev nedeniyle gemiler limanlarda bağlı kalırken, otobüs ve metro hizmetleri sınırlı olarak gerçekleştirilecektir.
 
Yunanistan’ın yeni Başbakanı Kiriakos Miçotakis yatırımları hızlandırmak ve büyümeyi teşvik etmek üzere hükümete gelirken, bugün gerçekleştirilen grevle Hükümetin greve gitme, belli hallerde toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmaması ve işçi sendikalarına tescil zorunluluğu getirerek bunları kontrol altına alma teşebbüsü protesto edilmektedir. Ülkedeki yaklaşık yarım milyon memuru temsil eden Kamu Çalışanları Sendikası (ADEDY), Hükümetin getirmeye çalıştığı değişikliklerin grev hakkını engelleyeceğini ifade etmiştir.

Yunan hükümeti ayrıca büyük yatırımlar için Fast-Track Lisanslama prosedürünü kolaylaştıran ve izin sürecini geciktiren memurlar için disiplin cezasını öngören Milli Programın tanıtımını yapmıştır.      


Kaynak:http://www.ekathimerini.com/244838/article/ekathimerini/news/greek-workers-stage-walkout-against-reform-on-strike-action

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği