Yunanistan'ın Turizmi Yeniden Canlandırma Planı

05 Mayıs 2020

Yunanistan, ülke çapındaki karantina ve koronavirüs salgınının yayılmasını engellemeye yönelik kapsamlı uçuş yasakları nedeniyle ülkeye girişlerin durması sonrasında ülkeyi turizme yeniden açmaya yardımcı olmak için üç maddelik bir plan geliştirmektedir.
 
Turizm Bakanı Haris Theocharis, ülke ekonomisinin yaklaşık %18'ini oluşturan turizmi yeniden başlatma planının temel bileşenlerini dün (4.5.2020) Parlamento’ya sunmuştur.

Turizm Bakanlığı ve Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY)’nün işbirliğinde oluşturulacak olan teknik ekipler tarafından 8 Mayıs tarihine kadar çıkarılması planlanan ilk bölüm; oteller, marinalar, yatlar, tur otobüsleri, uçaklar ve turistlerin toplandığı diğer alanlara özel sağlık güvenliği protokolleri odaklıdır.

Diplomatik temaslar planın ikinci bölümünü oluştururken, Yunanistan sağlık protokolleri de dahil olmak üzere gelen ve giden uçuşları sürdürmek için gerekli adımlar konusunda önemli turizm pazarlarının hükümetleriyle görüşecektir.

Turizm Bakanı, Alman, Rus veya Amerikan hükümetleri Yunanistan’dan dönüş yapan  herkesi karantinaya alırsa ülkeye turist gelmez, bu nedenle diplomasi gerekli demiş, ayrıca iç turizmin de destekleneceğini belirtmiştir.

Planın üçüncü kısmını ise, Yunanistan'ı turizm destinasyonu olarak tanıtan yeni bir reklam kampanyası ve ülkenin imajını geliştirmek için uluslararası tur operatörleri ve medya ile iletişim oluşturmaktadır.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis CNN tarafından geçen Pazartesi günü yayınlanan bir röportajında, bu hafta başlattığı karantina önlemlerinin hafifletilmesi sürecinin pürüzsüz devam etmesi ve sağlık düzenlemelerinin katı şekilde uygulanması halinde, Yunanistan'ın 1 Temmuz'da yeniden turist ağırlamaya hazır olacağını ifade etmiştir.


Kaynak: https://www.ekathimerini.com/252332/article/ekathimerini/business/greece-developing-three-point-plan-for-restarting-tourism

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği