Ali Baba İspanya’yı Fethetmek için 100 İş İnsanıyla Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirdi

24 Ocak 2019

Amazon’un Çinli rakibi Ali Baba firması İspanyol internet satış platformalarında büyümek için İspanyol işadamlarından yardım almayı planlıyor.
Ali Baba yetkilileri ile İspanyol perakende online satış platformları ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren İspanyol firmaları yetkilileri gelecek işbirliği hakkında toplantı yaptı.  Bu toplantıya İspanya Küçük ve Orta Ölçekli Sanayilerden sorumlu devlet sekreteri ve Çin İspanya Büyükelçisi de katıldı. Yapılan toplantıda Ali Baba’nın Çinli yetkilileri firmalarının geçen yıl 1.000 milyon avro kar ettiklerini vurgulayarak Çin pazarında ürünlerini satmak isteyen İspanyol firmalara verebilecekleri destekleri  detaylı bir şekilde açıkladılar.
Çinli orta sınıf tüketicilerin Avrupa markalarını tercih etmeye başlamasıyla hızla büyüyen Ali Baba grubuna ait Tmall isimli perakende online satış platformu büyük kazanç elde etti. Tmall sayesinde Çinli tüketiciler herhangi bir gümrük vergisi ödemeden Avrupa orijinli ürünleri satın alma fırsatına sahip oldular. İspanyol firmaları bu perakende online satış platformu aracılığıyla Çinli orta sınıf tüketiciye ulaşmayı amaçlıyor. Tmall ise şu anda 600 milyon olan müşteri sayısını en kısa zamanda daha da arttırmayı amaçlıyor.

Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği
Kaynak Economia Digital