İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto, 2019- 2025 Dönemi Otomotiv Sektörü Stratejik Destek Planını Açıkladı

05 Mart 2019

Bakan Reyes Maroto, otomotiv sektörü firmalarının yetkilileri ve hükümetleriyle ortak hazırlanan: ‘”2019- 2025 Dönemi İçin Otomotiv Sektörüne Yönelik Stratejik Kapsamlı Destek Planı” isimli programı açıkladı. Bu plan sayesinde otomotiv sektörü ve tüketiciler arasında bir denge kurmayı amaçladıklarını belirten bakan otomotiv fabrikalarının tüketicilerin talepleri doğrultusunda istikrarlı bir şekilde üretim yapmalarının sektörün geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Reyes Maroto, İspanyol tüketicilerin satın almak istedikleri arabayla ilgili daha talepkar oldukları bir dönemde otomotiv fabrikalarının bu talepleri karşılamak için çeşitli inovasyonlar yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Hükümetlerinin otomotiv sektörü için hazırladığı planda yüksek nitelikli personel için yeni istihdam yaratılması, otomotiv sektörü çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gerekli güvenlik şartlarının sağlanması, sektördeki inovasyon programlarına destek, otomotiv sektöründe İspanya’yı dünya liderleri arasında konuşlandırmak yer alıyor.

İspanyol Hükümetinin bu planın ilk iki yıllık dönemi (2019-2020) için 515 milyon Avro (2019-2020) ve tüm 2019-2025 dönemi için ise toplam 2.634 milyon Avro ayırması bekleniyor.
Reyes Maroto yaptığı açıklamada otomotiv sektörü için daha önceki hükümet tarafından 2017 yılında hazırlanan planda herhangi bir ekonomik desteğin yer almadığını öte yandan kendi hükümetleri tarafından düzenlenen planda ise otomotiv sektörüne destek olmak amacıyla hükümetlerince toplam 2.600 milyon avronun ayırıldğını da belirtti.
Bakan, otomotiv sektörü planından sonra hükümetleri tarafından hazırlanan “Ulusal Enerji Sektörü ve Hava Temizliği 2021- 2030 Ortak Planı” isimli planı da tanıttı. Bu plan dahilinde İspanyol Hükümeti sanayide kömür kullanımını azaltmayı, enerji verimliliğini ve güvenliğini arttırmayı, enerji iç pazarı ve sektörle ilgili araştırmalar ile inovasyon programlarına destek olmayı amaçlıyor.

Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği 
Kaynak Empresa Exterior